Wie wil nog een wonder als je zonne-energie hebt?

Prof. Loz Etgar (scheikunde)

29 november 2021 18:00 uur Nederlandse tijd

Hebrew University Vice-president Amb. Yossi Gal zal het evenement openen door de kaarsjes aan te steken.

Breng je eigen chanoekia!

Prof. Etgar is hoogleraar bij het Instituut voor Scheikunde aan de Hebreeuwse universiteit. Zijn onderzoek is gericht op de ontwikkeling van innovatieve zonnecellen. Hij was de eerste die perovskiet gebruikte om zonnecellen met een veel simpelere celstructuur te maken. Perovskiet is een mineraal dat volop in de natuur beschikbaar is en goedkoper en makkelijker te produceren is dan traditionele siliciumzonnecellen. Deze innovatie lijkt zeer veelbelovend.

Prof. Etgar ontving in 2021 de prestigieuze Kaye innovatie-prijs en is in 2016 met de de Krill prijs onderscheiden. Hij heeft meer dan 100 artikelen gepubliceerd, heeft acht octrooien, en is de oprichter van Solra, een startup onder de auspiciën van de Hebrew University Yissum Company.

Wat is een zonne-cel en hoe werkt deze? In deze door Chanoeka geïnspireerde webinar zal Prof. Etgar vertellen over de meest recente vooruitgang die op het gebied van zonne-energie is geboekt. Prof. Etgar bespreekt drie generaties zonne-cellen en werpt een blik in de toekomst van deze technologie.

Klik hier om naar de Youtube-opname te gaan

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een e-mail aan secretariaat@nvhu.nl met daarin uw naam en eventueel telefoonnummer.