Op zondagmiddag 11 december 2022 om 14:00 vindt de eerste Harry van den Bergh lezing plaats. Harry van den Bergh z”l was jarenlang bevlogen voorzitter van de NVHU. Hij overleed 20 maart 2020. Het huidige bestuur van de NVHU wil hem gedenken met een jaarlijkse lezing.

De eerste lezing zal worden gehouden door:

Professor Mona Khoury-Kassabri, hoogleraar en vicepresident van de Hebreeuwse Universiteit voor strategie en diversiteit. Zij is tevens adviseur op het gebied van minderheden en hoofd van de commissie die zich bezighoudt met de toegang tot hoger onderwijs voor Arabische studenten in Israël.
Professor Khoury zal in het Engels spreken over de onderwerpen diversiteit en non-discriminatie. Dit zijn onderwerpen die Harry van den Bergh zeer aan het hart gingen.

Voorafgaand aan de lezing zullen er korte toespraken zijn van Boris Dittrich, voorzitter NVHU, Daniël van den Bergh, zoon van Harry van den Bergh, Birgitta Tazelaar, plaatsvervangend directeur-generaal Internationale Organisaties van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, en Bert Koenders, hoogleraar Vrede, Recht en Veiligheid aan de Universiteit Leiden (voormalig Minister van Buitenlandse Zaken). Na afloop van de lezing is er gelegenheid voor vraag en antwoord.

De lezing vind plaats bij Brouwerij De Engel, Albert Cuypstraat 182, 1073 BL te Amsterdam. Meld u zich alstublieft aan via secretariaat@nvhu.nl. Vermeld hierbij met hoeveel personen u aanwezig zult zijn.

Wij hopen u allen te mogen verwelkomen.