Slecht tot op het bot: sterk bewerkte voedingsmiddelen benadelen de botontwikkeling
Prof. Efrat Monsonego Ornan
7 Juni 2021 18:00 uur Nederlandse tijd
helaas is deze webinar verplaatst omdat de professor geblesseerd is
Prof. Monsonego Ornan is verbonden aan de faculteit Biochemie, voedselwetenschap en voeding aan de Robert H. Smith Faculty of Agriculture, Food and Environment.
Het recente onderzoek van professor Monsonego Ornan geeft de eerste uitgebreide analyse van hoe zeer bewerkt voedsel de skeletontwikkeling beïnvloed. De conclusies uit het onderzoek zijn zeer belangrijk, omdat het bekend is dat jonge kinderen en pubers regelmatig bewerkte voeding tot zich nemen. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de kinderen in de VS elke dag deze bewerkte voedingsmiddelen consumeren.
In deze webinar zal professor Monsonego Ornan uitleggen wat dit slechte voedingspatroon doet met de ontwikkeling van de botten.
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een e-mail aan secretariaat@nvhu.nl met daarin uw naam en eventueel telefoonnummer.