16 december 2020 17:30

Hoe heeft Covid-19 onze samenleving  veranderd? Hoe denken wij nu over deze ongeëvenaarde crisis?

Prof. Moshe Sluhovsky en Prof. Eva Illouz zullen hierover met elkaar in discussie gaan.
 

Prof. Eva Illouz is een gerenommeerde sociologe. Haar onderzoek richt zich op de sociologie van kapitalisme, van emoties, van gender en van cultuur. Haar werk verkent verscheidene significante en intrigerende thema’s, zoals de invloed van kapitalisme op emoties, de commodificatie van romance en de betekenis van vrijheid, keuze en individualisme in de moderne wereld.

Prof. Moshe Sluhovsky is de Paulette and Claude Kelman Professor van geschiedenis van Frans Jodendom aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, en voormalig hoofd van het Lafer Center for the Study of Women and Gender en van het Instituut voor Geschiedenis. Hij bestudeert nu de joodse aanwezigheid in “homo berlijn” tijdens de Weimar periode en op de joodse migratie van homoseksuele en lesbische Duitse joden naar Palestina in de jaren (19)30.

 

 

 

Deze lezing bespreekt de effecten van COVID-19 op sociale en politieke structuren vanuit een vergelijkend perspectief. Professor Illouz zal zich richten op Europa en Israel en professor Sluhovsky zal de situatie in de VS behandelen.

Als je geabonneerd wilt worden aan de nieuwsbrief, schrijf dan een email aan secretariaat@nvhu.nl met daarin je naam en eventueel je telefoonnummer.