Webinar 21 December 19:00u – COVID-19 in Israel: Where We Came From and Where We Are Going

.

 

 

 

                                                                                   

                                                              .

.

 

 

 

 

                                                                                   

                                                              .

Als je geabonneerd wilt worden aan de nieuwsbrief, schrijf dan een email aan secretariaat@nvhu.nl met daarin je naam en eventueel je telefoonnummer.

Prof. Prof. Hagai Levine is universitair hoofddocent epidemiologie. Daarnaast is hij onder andere voorzitter van de Israëlische Vereniging van Volksgezondheidsmedewerkers. Zijn onderzoek laat zien hoe op basis van wetenschappelijke kennis op verschillende vlakken, zoals milieugezondheid, het ontmoedigen van tabaksgebruik en beheersing van overdraagbare ziekten gezondheidsbeleid gemaakt kan worden.

In zijn werk gebruikt Prof. Levine zijn ruime ervaring als vooraanstaand volksgezondheidsspecialist bij de IDF (Israeli Defence Force) en bij het Ministerie van Gezondheid. Hij is lid van nationale en internationale commissies waaronder het Israëlische Nationale Expert Panel voor COVID-19 aanpak waar Levine zijn standpunten ten opzichte van volksgezondheid vertegenwoordigd.  Zijn primaire belang is het promoten van wetenschappelijk-gebaseerde paraatheid als het gaat om wereldwijde en lokale bedreigingen voor de volksgezondheid zoals bijvoorbeeld klimaatverandering, pandemieën en chemische vergiftiging.

De focus van de lezing is het Israëlische volksgezondheidssysteem voor, tijdens en na COVID-19. Levine zal door specifieke case-studies een aantal dilemma’s schetsen en daarbij de interactie tussen wetenschap en politiek centraal stellen.

COVID-19 in Israel: Where We Came From and Where We Are Going  – 21 december 19.00u CET

(Nederlandse wintertijd)