Het verkiezende volk: vier verkiezingen in twee jaar

Prof. Gideon Rahat

24 januari 2021 19:00 uur nederlandse tijd

Prof. Gideon Rahat is hoogleraar aan de faculteit politieke wetenschappen van de Hebreeuwse Universiteit van Jerusalem en senior fellow aan het Israëlische democratie instituut. Hij doet onderzoek op het gebied van vergelijkende politiek en Israëlische politiek met als hoofdaandachtspunt de kandidaatsselectie-methoden. Prof. Rahat  heeft meerdere academische artikelen en boeken over dit onderwerp gepubliceerd.

Hoe komt het dat er in Israel in de laatste twee jaar vier verkiezingen zijn geweest? Dit webinar zal proberen hierop een antwoord te geven. Prof. Gideon Rahat gaat ook in op de verschillen en de overeenkomsten tussen de verkiezing in 2021 en de vorige drie verkiezingen.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf dan een email aan secretariaat@nvhu.nl met daarin uw naam en eventueel uw telefoonnummer.